Mannskoret Gaasehud

    Forsiden

    Om koret

    Hva gjør vi?
   
med bilder

    Fotogalleri

    Arkivet

    Lydklipp

    Gjestebok

    Medlemsinfo


"Gaasehud oppfylte Elvisdrømmen"

14 pandemiskrevne arrangement ble til konserten «I believe» som ble fremført i Flekkefjord og Kristiansand.

Trengte et mannskor
Ivar Kirkhus, dirigenten i Mannskoret Gaasehud, fikk en litt uvanlig forespørsel midt i pandemien. Det var Svein Ove Olsen som oppsøkte Kirkhus. Olsen hadde nettopp startet pensjonisttilværelsen og i tillegg gjorde pandemien dagene lange. Olsen forteller:

- Jeg kjøpte Sonys samleCD «Elvis Ultimate Gospel», og ble fascinert av hvordan Elvis framførte disse kjente gospellåtene. Jeg fikk lyst til å arrangere dette materialet for solist og mannskor, valgte ut 14 av de 25 sangene på «Elvis Ultimate Gospel» og gikk i gang med arbeidet. Men jeg trengte et mannskor!

Smisket seg inn
Olsen fikk gode råd, og de pekte entydig på Mannskoret Gaasehud.

- Jeg hadde vært på flere konserter med dem, og visste at de både kunne synge og at de dessuten var en utadvendt gjeng som bød på seg selv på scenen og hadde god kontakt med salen.

Følgelig tok han kontakt med dirigent Ivar Kirkhus, og prøvde å smiske seg inn via noen arrangementer av lettere karakter som han tilbød Kirkhus og Gaasehud. Den sleipe planen lyktes, og Gaasehud sa ja til Olsen og prosjektet. Og Kirkhus lot seg forvise seg til å synge i koret for aller første gang, i det koret han har dirigert siden 17. mai i 1996.

Full ytringsfrihet
Men hvorfor Elvis og hvorfor gospel? Svein Ove svarer:

- Jeg liker den rytmiske grooven og inderligheten i foredraget hans. I tillegg liker jeg samspillet mellom Elvis og koristene, som oftest var rene mannsgrupper.

Og Olsen kan se tilbake på et halvt år med intense øvelser. Han ville ikke vært det foruten...

- Gaasehud er en gjeng mannfolk med godt humør, befriende humor og med et samhold du skal lete lenge etter. Riktignok gjør 2. bassen stadige forsøk på å opprettholde prinsippet om full ytringsfrihet under øvelsene, men dette kompenseres med engasjement, trøkk og en klang du skal lete lenge etter. Jeg har aldri angret på dette.

I believe
I tillegg til Gaasehud sa Kjell Elvis Bjørnestad ja til solistoppdrag på flere av sangene. Kjell Elvis både ser og høres ut som «The King». Han har mengder av spontanitet og utstråling som fanger og begeistrer ethvert publikum. Olsen legger til:

- I Flekkefjord ble også damekoret Hollenderbyens dannede duer med på et par av sangene.

Og med Terje Skaar, Tor Anders Stølen, Sein ArneAndås og Jens Timenes som solister, og Torbjørn Alfsen og hans orkester i fri dressur, fikk Olsen et «dream team» til disposisjon og Elvisdrømmen ble harmonisk og virkelig.

- André Vaaler -

Promo informasjon


Kontakt oss: formann@gaasehud.no, dirigent@gaasehud.no, alle@gaasehud.no, webmaster@gaasehud.no

 
Org. nr. 987 515 716